Reageer op: Een lift leasen

#10305
nico
Deelnemer

  Een auto leasen voor 20 jaar is idioot lang, net als 40 jaar voor een lift. 😉
  Een nu gekochte (niet-lease) lift wordt ook geplaatst onder de huidige normen, en met een standaard onderhoudscontract krijgt men ook geen gratis updates en upgrades. Wanneer een VvE meer wil dan “slechts” onderhoud en repareren wordt het voor verbetering (fors) bijbetalen. Ik ken de liftbranche niet als liefdadige instelling. 😉
  Ook wanneer een VvE een lift koopt wordt er niet ruimhartig gesteld dat de leverancier de bouwkundige en montagekosten wel voor zijn rekening neemt. De verkoper van de lift verdient net zo hard als de firma die een leaselift levert, en wanneer voor lenen wordt gekozen verdient de financieringsinstelling er aan. Niets is gratis of vanzelf, alleen de zon gaat voor niets op.
  De financieringsvorm heeft wat mij betreft geen of bitter weinig invloed op de staat van de lift na X jaren. Het gaat altijd om het (extra) geld dat tijdens het liftleven wordt bijgepast en geïnvesteerd.
  Ik ben nog niet echt overtuigd door het antwoord.
  Vind jij ook niet dat 40 jaar voor een lift ietwat lang is?

  natuurlijk least niemand een auto voor 20 jaar, het was gewoon als voorbeeld bedoeld. En 40 jaar lease voor een lift kwam hier voorbij in de topic en daar ging mijn redenering dan ook vanuit. Ik moet in dit geval Carla toch gelijk geven, gewoon sparen voor een goed gevuld reservefonds.