Reageer op: Voorwaarden voor airco’s en de splitsingsakte

#10335
Carla
Deelnemer

  Carla en Rene, bedankt voor jullie reacties.
  Waar die grens van 30db vandaan komt heb ik onderzoek naar gedaan. En mijn vermoeden is dat het afkomstig is van een artikel in het Bouwbesluit van 2003, artikel 3.7:
  Een toilet met waterspoeling, een kraan, een mechanisch ventilatiesysteem, een warmwatertoestel, een installatie voor het verhogen van waterdruk of een lift van een gebruiksfunctie
  veroorzaakt in een verblijfsgebied van een gebruiksfunctie op een aangrenzend perceel een volgens NEN 5077 bepaald karakteristiek geluidsniveau van ten hoogste 30 dB(A). Dit geldt niet voor een op een aangrenzend perceel gelegen lichte industriefunctie of een
  overige gebruiksfunctie.

  Oftewel de norm zou dus gelden voor het aangrenzend perceel. Dus het artikel in de Splitsingsakte is naar mijn mening helemaal te kort door de bocht opgenomen.
  Dus rest ons denk ik 3 alternatieven:
  1. We laten de voorwaarden voor plaatsing van airco’s goedkeuren door de ALV, zonder daar de splitsingsakte te noemen. En dan afwachten of iemand dit gaat aanvechten, met in het achterhoofd zoals Carla al heeft aangegeven, dat dit artikel niet houdbaar is volgens enige wetgeving.
  2. We gaan eerst het proces in van aanpassen van de splitsingsakte om daarna de voorwaarden van de airco’s te kunnen vaststellen.
  3. We laten eerst de voorwaarden voor plaatsing van airco’s goedkeuren door de ALV omdat bewoners hierop wachten, met daarbij de randvoorwaarde dat het artikel in de splitsingsakte zal worden aangepast.
  Ik ga voor alternatief 3. Wat vinden jullie?