Reageer op: Juridisch & financieel dilemma kozijnen VVE

#10363
Carla
Deelnemer

  Beste Jasper,
  Je zoekt naar een ‘juridische escape’. Ik denk dat deze er niet is. De VvE is nu eenmaal gehouden aan hetgeen gegeven is in de reglementen. Daar valt niet mee te sjoemelen. Daarbij komt ook nog dat het ‘onderhoud’ niet noodzakelijk is. Best lastig om hier een weg in te vinden.
  Naar mijn idee kan die gevonden worden in het volgende: de eigenaars die willen vervangen vragen toestemming aan de vergadering dit uit te laten voeren onder de voorwaarden dat alle daaruit voortvloeiende kosten door de betreffende eigenaar worden betaald. Wanneer dat besluit, natuurlijk volgens de juiste route gelopen, een akkoord oplevert, dan staat hen niets meer in de weg. Maar….. zodra het moment aanbreekt dat de overige kozijnen toe zijn aan vervanging, gewoon omdat dit noodzakelijk is, dan betalen alle eigenaars weer netjes mee. Gewoon conform de Splitsingsakte.
  Met betrekking tot het lenen van het bedrag wat nodig is voor alle kozijnen, zou je toch ook nog even wat rond kunnen neuzen. Zelf ben ik de beperking van het aantal wooneenheden nog niet tegen gekomen. ( zal vast aan mij liggen ) Wel een aantal ander voorwaarden:
  https://vvecentraal.nl/2014/12/09/externe-financiering-van-de-vve-ja-nee/
  Overigens is dit ook nog wel een aardig artikel om te lezen:
  https://www.nederlandvve.nl/vve-nieuws/onvoldoende-kas-voor-noodzakelijk-onderhoud-vve/ Waarbij aangetekend dat het om noodzakelijk onderhoud gaat.
  De VvE kan ook nog besluiten, vooral omdat de directe noodzaak ontbreekt, om met elkaar zo snel mogelijk het kapitaaltje bij elkaar te sparen. Tja, dán maar nog even wachten met het comfort. 😉
  Ik zou niet gaan beginnen aan escapes, daar krijg je alleen maar narigheid van.
  Met vriendelijke groet, Carla