Reageer op: Hoe motiveer ik mijn extern VVE beheerder?

#10404
Anoniem
Deelnemer

  Wederom dank voor de reactie Rob! Weer een aantal handige links.
  Die gebruikersovereenkomsten lijken niet zo heel uitgebreid dus m.i. geen enkele reden om er geen te hebben. Het gaat mij ook echt niet om het daadwerkelijk uitzetten van de huurders; ik ben het met je eens wat betreft dat het teveel tijd/moeite gaat kosten om iemand uit te zetten.
  Misschien is het toch goed om een keer een brief uit te sturen behalve alleen maar mensen aan te spreken op het gedrag (want dit laatste heeft duidelijk niet altijd nut). Dan is er tenminste wel een stap gezet en zien ze daadwerkelijk dat er iemand bovenop zit en het gedrag niet getolereerd word. Daarbij staat er dan ook iets dat gebruikt kan worden wanneer het echt te ver gaat.

  De hiërachie voor de regelgeving in de VvE is:

  1. Het BW (boek 5 en voor zover van toepassing boek 2);
  2. De akte van splitsing;
  3. Het in de akte van splitsing vastgestelde modelreglement;
  4. Eventueel het huishoudelijk reglement;
  5. De besluiten van de Vergadering;
  6. De uitvoering door het bestuur.

  Dit was inderdaad ongeveer wat ik bedoelde. Ik heb ondertussen toch al redelijk wat artikelen door zitten lezen die te vinden waren in bepaalde documenten (zoals het BW, akte van splitsing, etc) dus ik vroeg mij vooral af hoe het zit met welk artikel nu leidend is op het moment dat er twee artikelen zijn die elkaar tegenspreken.
  Stel we hebben in het huishoudelijk reglement iets opgenomen dat in het modelreglement tegengesproken wordt; welke van de twee is dan leidend? Het huishoudelijk reglement of het modelreglement?

  • Deze reactie is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .