Reageer op: Rekening na 10 jaar!

#10581
Bob
Deelnemer

  Tot 1 januari 2015 was de VvE echter in zekere zin vrij om te bepalen welke kosten in de bijzondere voorwaarden van de veiling opgenomen zouden worden waardoor het mogelijk was dat de VvE daarin kon opnemen dat de koper de gehele achterstand van de debiteur aan de VvE incl. buitengerechtelijke kosten aan de VvE moest voldoen.

  En net als de vorige keer, waarin te snel werd geconcludeerd dat het bestuur het destijds niet goed zou hebben gedaan geldt dit alléén maar in het geval dat de hypotheekhouder de executie niet heeft overgenomen van de VvE. Zie 508 en 509 Rv.
  Zoveel keus en vrijheid als hier wordt gesuggereerd noch enige “voorrang” kende en kent de VvE helemasl niet. De hypotheekhouders hebben voorrang en worden goed beschermd, met het “Shirley-resultast als gevolg.
  Als ik Shirley was zou ik me eerder concentreren op de vordering van de deurwaarder, nagaan wanneer die vordering opeisbaar werd, of er stuiting heeft plaatsgevonden en of de vordering mogelijk met die gegevens niet al verjaard zou zijn.
  Kort; de VvE had bijzonder weinig ruimte om iets te bepalen en zo de volledige schuld te verhalen!
  Dat kon alléén maar als de hypotheekhouder (de bank) de zaak niet van de VvE overnam, haar eigen belang maar niet beschermde, en de (3-mans) VvE als executant haar gang liet gaan. Onwaarschijnlijke gang van zaken in het geval van Shirley. 😉