Reageer op: Dakterras vergunning

#10646
Carla
Deelnemer

  Beste vvelidnoord,
  Tja….helaas is niet de logica heersend binnen een VvE. Wel de gegeven regelgeving. Kijk eerst eens even wat er in jullie Modelreglement/Splitsingsakte staat m.b.t. de mogelijkheid om gebruik te mogen maken van een gemeenschappelijk deel van het gebouw.
  Vervolgens is het in jouw bijdrage/vraagstelling niet duidelijk wie er al dan niet toestemming heeft gegeven. Is dat het bestuur of zijn dat de leden?  Is er aan alle eisen voldaan ( op tijd de stukken binnen, aanvraag geplaatst op de agenda, voldoende quorum aanwezig ) om tot een rechtsgeldig besluit te komen?
  Zelf ben ik van mening dat de eerste ‘nee’ een redelijk argument in zich draagt. De tweede ‘nee’ ervaar ik als zwak, want voor eventuele schade aan het dak en hoe dat op te lossen,  kan men goede afspraken over maken in een gebruikersovereenkomst.
  Dat er tegelijk wel toestemming wordt gegeven voor het plaatsen van een dakraam, kan over komen als onredelijk. Echter….. elke aanvraag om gebruik te mogen maken van een algemeen deel ( gezamenlijk eigendom ) dien je als een op zichzelf staande vraag te beschouwen.
  Je kan nu het volgende doen: plaats je aanvraag wederom op de agenda, dat recht heb je. Mocht er weer een negatief besluit vallen, dan rest je weinig anders dan naar de kantonrechter te stappen om het besluit te laten vernietigen en het verzoek in te dienen een vervangende machtiging te verstrekken.
  Succes. Met vriendelijke groet, Carla