Reageer op: Merkwaardige opvatting

#10649
Rob
Deelnemer

  Als de zonnepanelen zijn geplaatst voor het elektraverbruik van de algemene ruimten, dan hebben daar dus alle leden “voordeel” van. Als de beslissing door de ALV is genomen om de panelen te plaatsen dan zijn alle leden daaraan gebonden (los van allerlei juiste of onjuiste economische aannames).

  Het gaat naar mijn idee sowieso niet om een financieel voordeel maar om een “voordeel” als zijnde eigenaar van een appartementsrecht in het complex.
  Als er zonnepanelen geplaatst worden om zodoende het algemene elektraverbruik te verlagen is dat uiteraard ten gunste van alle eigenaren.
  Waar het bij een liftinstallatie misschien nog makkelijk is om te bepalen dat de eigenaren van de begane grond niet hoeven mee te betalen omdat zij toch geen gebruik maken van de lift is het voor bijvoorbeeld de elektrische deuropener van de toegangshal al weer een stuk lastiger.
  Wat betreft de sleutelkluis uit de openingstopic zie ik echter nog geen enkele goede reden waarom alle eigenaren daaraan bij zouden moeten dragen.
  In onze akte is aan artikel 38 overigens ook nog eens toegevoegd:
  “… Indien de vergadering besluit tot het aan de gemeenschappelijke gedeelten of de gemeenschappelijke zaken aanbrengen van voorzieningen dienende tot verbetering van het wooncomfort, is een eigenaar die op het aanbrengen van dergelijke voorzieningen geen prijs stelt niet verplicht in de kosten daarvan bij te dragen”
  Persoonlijk zou ik eerlijk gezegd een dergelijke passage eigenlijk nooit op laten nemen in een akte 😉
  Wat mij betreft is dat nu weer een té ruime formulering.