Reageer op: Energiebesparing door de VvE en besluitvorming

#10684
Patricklimbo
Deelnemer

  Dank voor je reactie.
  Het punt is dat de beheerder jaren lang verzaakt heft om jaarrekeningen te maken, sinds 2014. In 2018 heeft men de zaken op orde gesteld. Om alles goed duidelijk te maken en voor het vetrouwen van de eigenaren (complex van 100 woningen, +/- 53 eigenaren) heft men een externe accountant aangetrokken. Om de boeken onafhankelijk te laten controleren.
  Van de stookkosten weet ik dat er een voorschot betaald wordt maar de definitieve afrekening pas in het jaar erna komt. Dit is voor mij ook duidelijk.
  Echter in mijn geval heb ik tot 2x iets verkocht waarbij de notaris steeds alle stukken hebben opgevraagd ten aanzien van mijn betalingen. Hier is ook het eea aan stukken naar de notaris gegaan voor de “afrekening”.
  Maar nu komt de beheerder dat er nog 1 maand aan service kosten open zou staan. De beheerder geeft aan dat waarschijnlijk de notaris een fout heft gemaakt. Het zou om een bedrag gaan van juni 2018. In mei 2019 is mijn garagebox verkocht waarbij de notaris wederom het eea heft opgevraagd en teruggekoppeld gekregen heeft. Hier gaf men aan dat er geen achterstand was op mijn naam.
  In juni/juli 2019 komt de beheerder dat er een achterstand schijnt te zijn van juni 2018, 1 maand aan servicekosten.
  Tussen juni 2018 en juni 2019 heeft dus een externe accountant en kascontrolecommisie het eea gecontroleerd en ten aanzien van mij niks bijzonders gevonden.
  Vraag is, in hoeverre kunnen ze nu nog bij mij aankloppen voor rekeningen te betalen ? Stookkosten zijn reeds betaald voor het deel dat ik moet betalen.