Reageer op: AVG in praktijk, verwerkersovereenkoms met schilder, loodgieter en metselaar?

#10710
DikOz
Deelnemer

    Inderdaad, je komt de mooiste teksten tegen bij een beetje Googlen. Ik heb ook een VvE gevonden met “In principe delen wij uw gegevens met niemand. Alleen kunnen wij op grond van de wet … etc.
    Vermoedelijk komt het model privacybeleid met de nu al befaamde zin “Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten” van de stichting AVG voor Verenigingen. Dat is de stichting waar VVE Belang je als VVE naar verwijst voor een licentie, wat dat ook moge zijn.
    De policy van de stichting zelf , is qua opzet, inleiding, hoofdstukken en zinnen bijna identiek aan de policy van onze VvE, m.u.v. de opsomming van beveiligingsmaatregelen. En het slot is anders: geëist wordt dat VVE-leden in een bijgevoegd formulier toestemming geven voor het gebruik van vermelde persoonsgegevens voor vermelde doelen.
    Blijft de vraag als die befaamde zin hier een paar mensen onzinnig lijkt, winnen onze argumenten het dan van die van VVE Belang en die stichting?