Reageer op: Kan een VVE lid eenzijdig de splitsingsakte aanpassen?

#10928
Anoniem
Deelnemer

    Dankjewel voor je gemotiveerde antwoorden René.  Dat is erg hulpvaardig.
    Wat de verdeling van stemmen betreft. Er zijn 4 appartementen met totaal 4 stemmen. De buurman, waar ik de vraag over stelde, heeft 25% stemtecht. Dan is er nog een met 25% en ik heb een dubbele stem dus 50%.
    Wat de administrateur van onze VvE betreft. Dat is een (vastgoed)beheerder met een technische dienst die erg partijdig is. Ze beheren ook de VVE rekening. Ze blijken dus facturen te hebben betaald die voor rekening van de overige leden hadden moeten komen. Tijdens de ALV’s heb ik daar expliciet om gevraagd en beweerden ze dat het om noodzakelijk onderhoud aan de schil van het pand ging terwijl nu uit de splitsingsakte blijkt dat de werkzaamheden die zijn verricht aan delen zijn gebeurd die er niet toe behoren. De administrateur heeft daar dus over gelogen. Uit eerdere documentatie blijkt nu dat deze beheerder (andere administrateur maar zelfde beheerder) wel degelijk had uitgezocht wat wel en niet voor rekening van de eigenaren dan wel voor de VvE komt. Dit duidt op mismanagement.
    Ik heb voorgesteld om de VvE in eigen beheer te gaan doen. Dat spaart veel geld uit aan een administrateur die niet voldoet. De andere leden willen niet zonder beheerder verder maar mijn vertrouwen in deze beheerder is weg. Ik draag bij aan de helft van de servicekosten maar blijkbaar betaal ik alleen voor werkzaamheden die worden gedaan aan de overige appartementen die buiten de splitsingsakte vallen.