Reageer op: Restitutie na gebruik onjuiste verdeelsleutel

#11059
Anoniem
Deelnemer

  Bob,
  De tweede zin van je laatste bijdrage begrijp ik niet.
  Er is gedurende 11 jaar een verkeerde VVE-bijdrage berekend door het niet correct toepassen van het splitsingsreglement. Hierdoor hebben 6 appartementen te weinig betaald en 4 appartementen te veel. Dat wordt door niemand bestreden.
  Wat ook niet bestreden wordt en is dat er over 5 jaar wordt verrekend: op basis van juridisch advies door het Bestuur benoemd als, zij die te veel betaald hebben hebben een onverschuldigde betaling verricht (het deel wat te veel betaald is) en zij die te weinig betaald hebben zijn een betaling verschuldigd (dat deel wat te weinig betaald is).
  Dat wordt ook niet bestreden.
  Daar zit het probleem dus niet.
  Drie van de appartementhouders die te veel betaald hebben, zien af van restitutie en 1 appartement heeft aangegeven het te veel betaalde terug te willen. Dat is ook inmiddels geregeld.
  Het probleem zit hem hierin dat de 6 appartementhouders die te weinig betaald hebben, wel willen betalen voor diegene die terugbetaling wenste, maar niet de rest van de verschuldigde verplichting willen voldoen. Zij zien het afzien van restitutie door drie appartementhouders als schenking aan de bewoners op verdieping, terwijl het een schenking is aan de VVE-reserve.
  Nu willen deze 6 appartementhouders het afzien van restitutie van de 3 bewoners formeel omzetten in een schenking door dit te formaliseren met een besluit van de VVE en daar zet ik grote vraagtekens bij, omdat ik vind dat een schenking tussen enkele leden van de VVE aan enkele andere leden van de VVE een privé aangelegenheid is van betrokkenen en nooit een besluit kan zijn van de VVE. Daar gaat mijn vraag over.