Reageer op: Bestuursverkiezing, hoe word je gekozen?

#11184
Anoniem
Deelnemer

    Beste allemaal, dank voor de reacties. Wij hebben wel statuten, maar geen splitsingsakte. Het gaat niet om een appartementencomplex, maar een vm recreatiepark.
    Mijn zorg zit erin dat als je vóór of tégen een kandidaat kan stemmen, het zittend (nu in zijn geheel aftredend) bestuur de stemming zal beïnvloeden, zodat er geen enkele nieuwe kandidaat gekozen zal worden. Gevolg zal zijn dat er óf géén bestuur zal zijn óf dat het zittend (nu aftredend) bestuur zal zeggen: zie je wel, er is niemand die vertrouwen heeft in iemand buiten ons, dus wij zullen (zonder herverkiezing) voor het zoveelste jaar met z’n tweetjes verder besturen (zucht). Dat dat wettelijk en conform de statuten niet mag, is helder, maar in deze VVE gebeurt dat gewoon.
    Dus de vraag blijft: stel, je hebt (maar) 5 kandidaten, hoe stem je dan? Stem je vóór of tégen iemand? Of kunnen die 5 – bij gebrek aan keuze uit kandidaten – ‘gewoon’ benoemd worden? En als je wel keuze hebt uit bijv. 10 kandidaten, stem je dan vóór of tegen of stem je op 5 uit die 10 kandidaten en de 5 kandidaten met de meeste stemmen worden benoemd? Het mooiste is natuurlijk als je (ruim) keuze hebt uit kandidaten, maar ik vrees dat het er max. 5 zullen zijn. Dus, stem je dan vóór of tégen een kandidaat, stem je op een kandidaat of worden de kandidaten benoemd zonder stemming?
    Dank voor opheldering en/of tips in deze!