Reageer op: Verplichtingen/verantwoordelijkheid van kascommissie bij direct aftreden bestuur

#11473
Rob
Deelnemer

  Aangezien ik ook al lang de uitspraak van de rechter ken waarin reeds is aangegeven dat een bestuurder ook zelf ontslag kan nemen was, en ben, ik het voor het overgrote deel ook met je eens hoor Bob 😉
  Zowel wat betreft de mogelijkheid om op te stappen als je opmerkingen over de inschrijving bij de KvK.
  Echter…… zoals jezelf ook als schreef is het niet zo dat de opstappende bestuurder zomaar alles uit de handen kan laten vallen.
  In de wet is ook geregeld dat de betrokkenen bij een rechtspersoon zich naar redelijkheid en billijkheid moeten gedragen.
  Je kan je afvragen of daarvan nog sprake is als een bestuurder bij de eerste de beste tegenslag plotseling opstapt of daarmee zou dreigen.
  Dan kom je uiteraard in een discussie waar veel verschillende situaties ook veel verschillende uitkomsten kunnen hebben.
  In die zin ben ik toch nog wel nieuwsgierig naar de feitelijke verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid van een bestuurder die er plots de brui aangeeft.
  Persoonlijk leek het mij daarom beter dat een bestuurder die op wil stappen er goed aan doet de “nette” weg te bewandelen, wat naar mijn mening ook inhoud om een vergadering uit te schrijven.