Reageer op: Installatie laadpalen op of aan gemeenschappelijke delen

#115704
mako724
Deelnemer

    Erg interessante discussie. De notificatie regeling snap ik maar dit kan volgens mij niet betekenen dat individuele eigenaar zonder toestemming gebruik kan maken van de hoofdaansluiting van de VvE. Het gebruik van gemeenschappelijke zaken kan niet exclusief toegekend worden aan een individuele eigenaar. Hier is voldoende jurisprudentie over te vinden.

    In onze VvE bevinden zich ca 150 parkeerplaatsen, uit eerder onafhankelijk onderzoek kwam naar voren dat op de huidige capaciteit van onze hoofdaansluiting slechts ca 10 laadpalen kunnen voor de maximale capaciteit van de hoofdaansluiting bereikt is. Komen er meer laadpalen dan zal de laadtijd dusdanig toenemen dat dit in mijn ogen niet functioneel meer is.

    Ideale situatie voor de VvE is dat eigenaar voor laadpaal idd geen toestemming nodig heeft, de installatie aan bepaalde normen voldoet en dat eigenaar een stroomvoorziening realiseert die voor de VvE hoofdaansluiting zit. In mijn ogen krijg je anders de situatie dat eigenaren die het eerst zijn het voordeel hebben van aansluiting achter de vve hoofdaansluiting, vervolgens zal het maximum van de hoofdaansluiting bereikt worden en hebben andere eigenaren een enorm nadeel.

    Het verhogen van de hoofdaansluiting is een prijzige aangelegenheid en het is ivm enorme wachtlijsten nog maar de vraag hoe snel dit gerealiseerd kan worden.

    Moraal van het verhaal is dat het met name in VvE’s met grotere aantallen parkeerplaatsen het nog knap lastig gaat worden een sluitend laadpalen plan te maken.