Reageer op: Wie is verantwoordelijk voor tot woonruimte omgebouwde kelder met vochtproblemen

#11643
Nederlandvve.nl
Sleutelbeheerder

  Heel erg bedankt Rob en Ronald.
  Even een paar antwoorden:
  – De situatie in de splitsingsakte en op de splitingstekening van 1972: Wat betreft het appartement op de begane grond wordt daar geen kelder benoemd en ook geen serre/aanbouw. Slecht drie kamers op de begane grond. De kelder en serre/aanbouw staan ook niet op de splitsingsakte.
  Die zijn dus na de splitsingsakte aangelegd maar ik heb geen idee wanneer.Daar zijn geen stukken en of vergunningen van voor zover ik weet.
  Er is naar mijn weten ook niets juridisch of bindend vastgelegd en zeker niets aan de splitsingsakte of tekening toegevoegd.
  Wat betreft het appartement op 1 hoog:
  Zowel op de splitsingsakte en tekening van 1972 wordt hier een kelder/berging benoemd.
  Deze staat ook op de splitsingstekening als kelder/berging.
  Ook daar is niet van bekend wanneer daar woonruimte van is gemaakt noch dat er stukken of vergunningen van zijn.
  Ook hier is niets juridisch bindend in de splitsingsakte neergelegd en dat geldt ook voor de splitingstekening.
  – Voor de extra vloeren is geen ondersplitsing en die zijn ook niet aan de splitsingsakte of tekening toegevoegd.
  – Er zijn voor zover ik weet geen bouwvergunningen voor het veranderen van deze tussenvloeren en dat geldt ook voor de kelderruimte die tot woonruimte is omgebouwd.
  – De VVE heeft nooit toestemming gegeven voor de verbouwingen want die bestaat pas sinds 2008. Toen ik eigenaar werd was er geen VVE en ook geen kasreserve. Wat de VVE beheerder de afgelopen drie jaren heeft gedaan is dus ook niet legitiem. Die is inmiddels ook opgezegd vanwege malversaties en moedwillig de kas verarmen alleen proberen de andere VVE leden daar nu een stokje voor te steken omdat ik geen akkoord geef dat hun kelder en serre/aanbouw voor de verantwoordelijkheid van de VVE valt en de administrateur vindt dat de benedenburen in hun recht staan. Het is een chantagemiddel. Pech voor hen want de administrateur/VVE beheerder heeft al een schriftelijke bevestiging gestuurd dat er is opgezegd. Dan kunnen ze dat zonder mijn 50% stemrecht niet meer terugdraaien lijkt mij?
  -Waar kan ik bouwvergunningen opvragen is dat bij de gemeente?
  Alvast heel erg bedankt. Een wespennest is het zeker.
  Hartelijke groet,
  Elyane