Reageer op: Even aantal bestuursleden en geldige besluiten

#11810
Bob
Deelnemer

   Hetgeen Carla stelt is correct. Houd dat zeker in het achterhoofd.
   Daarboven wil ik nog het volgende meegeven.
   Als ik je goed begrijp sta je niet alleen, maar met meerdere eigenaars.
   Voorafgaand aan de komende vergadering kan je wel proactief aan het werk. Maak gebruik van het agenderingsrecht dat MR2006 je biedt. Zo weet je zeker dat het punt wordt besproken (of je staat in elk geval sterker wanneer dit eindigt bij een rechter). Werk schriftelijk en onderbouw met feiten.
   Voorts raad ik je/jullie aan om expliciet tegen een eventuele/gevraagde decharge voor het bestuur te stemmen. Mocht de zaak voor de rechter komen dan is het niet handig om vóór decharge te hebben gestemd.
   Je moet je wat mij betreft niet blindstaren op de besluiten en of het besluitvormingsproces binnen het bestuur, noch op de even aantallen. Daar ga je weinig tot niets mee bereiken.
   Uitgaande van correctheid van hetgeen je omtrent de handel en wandel van het bestuur stelt maak je wat mij betref meer kans (indien er schade/financieel nadeel is voor de VvE) met een zaak en beroep op onbehoorlijk bestuur.
   Niet concentreren op de samenstelling en besluitvoring van en binnen het bestuur, maar op hun feitelijke daden, waarvoor alle (2) bestuursleden hoofdelijk aansprakelijk zijn (te stellen).