Reageer op: Aansprakelijkheid Bestuur

#11972
DikOz
Deelnemer

    Jef827 schreef: …… heef dit nog gevolgen voor mij prive als ik iets wil lenen? de vve heeft een bestuurdersaansprakelijkheids verzekering , is dit voldoende  zodat als er ooit een claim komt ik niet persoonlijk(prive) aansprakelijk gesteld word?
    Je zou de aansprakelijkheidsverzekering echt even moeten doorlezen of daar geen uitzonderingen worden gemaakt, bijvoorbeeld voor leningen. De lening wordt, neem ik aan, door de VVE afgesloten met het bestuur als partij? Dan zou ik als nieuwe bestuurder wel willen weten hoe het met betalingsachterstanden, begrotingstekorten en met het MJOP staat. Ik kan mij voorstellen dat als er regelmatig/veel achterstanden zijn, en er toch een grote lening kan worden afgesloten, dit als onbehoorlijk bestuur wordt gezien. Dat zondert die verzekering ongetwijfeld wel uit en dan ben je als bestuurder persoonlijk aansprakelijk.
    Dat geldt volgens mij ook als de lening geen ALV besluit is, dat behoor je als bestuurder te weten en dus is het onbehoorlijk bestuur. Verder ben je als eigenaar ook nog persoonlijk aansprakelijk volgen BW5 art 113.
    Een goede geldlener zou dat en meer moeten kunnen uitleggen en controles moeten doen, lijkt mij. Op het form is  blijkbaar weinig ervaring?