Reageer op: Visie en Missie

#12006
Nederlandvve.nl
Sleutelbeheerder

    Klopt hoor, van de Visie en de Missie. Het is meer een soort moreel appel op de leden van de VvE al ben ik wel van plan ze, als een soort instructie aan toekomstige bestuursleden in het HHR op te laten nemen. Uiteraard na stemming.
    Ik heb cijfermateriaal genoeg. Tijdens de ALV van januari 2019 had ik het MJOP op de agenda laten zetten. De voorzitter gaf aan dat het geen belangrijk onderwerp was, de leden vonden dat het bestuur al jaren prima deed. Ze hielden de maandelijkse bijdrage immers lekker laag. Als argument werd gebruikt dat we de laagste bijdrage van de stad betaalden!
    Uit de cijfers van de MJOB blijkt dat we in 2025 een tekort van 35.000 euro hebben. Toen ik dat nog eens naar voren bracht, is mij verzocht het onderwerp te laten rusten. Alle leden vonden dat ook; “we zijn hier niet om de cijfers te bespreken. Dat heeft de Kascommisie al gedaan!” Uit de cijfers bleek vorig jaar dat de administrateur zichzelf,  zonder overleg een douceurtje had gegeven omdat hij toch wel erg veel werk had gehad aan een gevalletje waterschade…. de AVL vond dat met terugwerkende kracht volkomen terecht en ging over tot de orde van de dag.
    Het lijkt een mooi systeem hoor; een VvE. Pure democratie! Inmiddels ben ik er wel achter dat er in menig complex een loopgravenoorlog woedt met als doel achterstallig onderhoud nog langer uit te stellen, autoritaire beheerders en bestuurders met hun vriendjes in het zadel te houden en informatie te verdoezelen. Er is hier vorig jaar geen cent aan onderhoud of reparatie uitgegeven. Aan een lekkage is vanaf de zomer van 2019 alleen maar geld voor onderzoek uitgegeven, reparatie blijft uit. Muren raken verzadigd, hout rot weg. (Reparatie kon wel eens een kostbare zaak worden dus daar denken we nog even over. Misschien dat de verzekering de schade dekt…) Maar er werd wel een kostbaar acuut (!!)  probleem van tocht (!!) bij een voormalig bestuurslid verholpen. Het was door het bestuur acuut verklaard omdat het anders zo’n gedoe was om toestemming voor de uitgave aan de ALV te vragen…..
    Ik vraag me natuurlijk ook wel eens af of een Visie en Missie wel effectief zullen zijn als het naleven van eenvoudige regels als “U zult niet stelen” en “U zult niet liegen en bedriegen” uit de Tien Geboden al te veel gevraagd is……