Reageer op: Hoogte balustrade

#12034
Rene
Deelnemer

   Tevens even rekening houden met oudere bouw, welke gehouden is aan de destijds geldende bouwbesluit tot er een grote vervanging plaats vindt. Dat moet dan gebeuren onder de actuele bouwbesluit.
   Ik heb geen actuele kennis van bouwbesluiten, maar een snelle googleactie levert mij dat de regel hoogte + diepte bij 0,6m < en < 1m van specifiek van toepassing is voor bijeenkomstgelegenheden (theater,sporthal etc) in het actuele bouwbesluit.
   Verder zegt ‘t actuele bouwbesluit
   Tot 13 meter hoogte moet de afscheiding groter zijn dan 1m.
   Vanaf 13m is het 1m20.
   https://rijksoverheid.bouwbesluit.com/Inhoud/docs/wet/bb2012/hfd2?tableid=docs/wet/bb2012%5B21%5D/hfd2/afd2-3/par2-3-1&articleid=2.18&fragid=art2.18#art2.18
   Maar omdat Liek nergens aangeeft hoe oud de woning is, is het voor ons niet te zeggen welk bouwbesluit van toepassing is. Aangezien de balustrade onder de 1m zit, zal de woning waarschijnlijk ouder zijn dan ‘t actuele bouwbesluit.
   Ontopic, De balustrade naar alle waarschijnlijkheid is gemeenschappelijk (van de VVE) en dus mag de bewoner niet zonder meer hier wijzigingen op aanbrengen. Je zal dus een voorstel moeten doen op de ALV.