Reageer op: Reservering

#12058
Anoniem
Deelnemer

  @teleton snel het ontbrekende bedrag overhevelen van de AR naar GO. Als de ALV zich daar tegen verzet, dan zou je jaarlijks 0.5% van de herbouwwaarde moeten reserveren

  Dat zou ik ook denken. Maar als het voorstel tot verhoging van de reservering eventueel wordt weggestemd, komt een voorstel met 0,5 % helemaal niet door de ALV. Die reservering zou dan op grond van wat wettelijk bepaald is, afgedwongen moeten worden.
  Ik hoop dat men tot inkeer komt en het meest redelijke voorstel zal accepteren. Voor ik het voorstel tot overhevelen indien, wil ik in ieder geval inventariseren wat er vervroegd gerepareerd/vervangen moet worden. De indruk is dat bijvoorbeeld het dak, de balkons en de huisinstallatie, kunststof ramen en schuifpuien en het bellentableau veel eerder aan de beurt zijn dan in het MJOP geprognotiseerd staat.
  Aan het dak zijn in de afgelopen jaren al diverse “kleine”reparaties gedaan maar bij iedere plensbui is er weer een lek. De reparateur wil het bellentableau en de intercominstallatie niet meer herstellen nadat hij de boel diverse keren met kunst en vliegwerk en veel te veel manuren aan de praat heeft gekregen. Er is geen plan….
  Kunststof puien en ramen zijn nooit onderhouden waardoor er hoogfrequent gebreken gemeld worden. Ze komen oorspronkelijk uit Italië en onderdelen zijn niet of nauwelijks verkrijgbaar. Tot nu toe wijst de VvE iedere verantwoording voor onderhoud en reparatie af. Waarom vervanging dan wel in het MJOP staat, weet men niet…..Volgens mij is het MR1992 er klip en klaar over maar als ik advies vraag bij VvE belang, zeggen ze dat ik het verkeerd lees en dat ramen en deuren aan de binnenzijde tot de privé gedeeltes horen. Als je het zo ziet, horen de muren en het dak ook tot de privé gedeeltes. Die hebben immers ook allemaal een binnenzijde….
  Je zou verwachten dat de ALV in opstand zou komen; het tegendeel is waar. Men berust want “Het geeft zo’n nare sfeer..”
  Gezien het feit dat er nog wel wat lijken uit de kast zullen rollen, kan het misschien ook handig zijn om (een deel van) deze posten uit de Algemene Reserve te financieren. Te snel overhevelen lijkt me dan ook weer niet gewenst. Ik ben er wel een voorstander van maar pas als we een goed inzicht in de ellende hebben en een betrouwbare financiële basis voor de komende jaren hebben gelegd.
  Het wordt nog een hele puzzel.