Reageer op: VvE appartementencomplex buitenland

#12120
Nederlandvve.nl
Sleutelbeheerder

    
    

   Verloren zaak. Ontwikkelaar trekt altijd aan langste eind. Heb deze situatie meegemaakt op Curaçao. Algemene voorzieningen zouden na oplevering overgaan naar de VvE. Maar dat bleek hij alleen in de eerste 5 overeenkomsten te hebben gezet. Bij de rest niet. Tja, zei de rechter dan is het niet onredelijk etc… Dus eis dat alle contracten identiek zullen zijn. Verhuur was in poule maar op een of andere manier was er meer vraag naar de appartementen van de ontwikkelaar. Gek hè? Kosten van beheer. Te hoog. Marketing kosten geen % van verhuur, maar per woning gelijk deel. Jammer als er geen vraag is naar jouw deel. Boekhouding onduidelijk. Kosten van afbouw park bleken ” beheer kosten” van eerste kopers. Erfpacht. Geen erfpacht eerste vijf jaar. Daarna (ontwikkelaar verkoopt aan reisorganisatie) erfpacht dubbel inhalen. Leden register geheim, zodat er geen gezamenlijk optreden mogelijk is. Belasting afspraak met overheid op naam van bedrijf van ontwikkelaar, niet op naam VvE. Naheffingen eigenaren. En dit is wat mij snel te binnen schoot. Als je anecdotes wilt verzamelen voorlvoor Doen! Als je af en toe rustig vakantie wil vieren, zoek wat anders of reserveer direct pot voor juridische kosten.

   Bedankt voor je reactie!
   Echter bij dit project zit het iets anders in elkaar hieronder even uitgelegd n.a.v. je reactie

   • Deze verhuurpoule werkt anders, alle inkomsten van alle appartementen komen in 1 pot. hier gaan de vaste kosten vanaf, hetgeen wat overblijft wordt verdeeld onder alle eigenaren. het maakt dus niet uit welk appartement meer/minder wordt verhuurd.
   • Er is jaarlijks een vergadering, daarin worden de gemaakte kosten kenbaar gemaakt en eveneens worden de geraamde kosten voor het komende jaar bekend gemaakt.
   • Dit betreft geen erfpacht grond maar koopgrond.

   Je hebt zeker een punt hoor, de eigenaar heeft een meerendeel inspraak maar als de kosten omhoog gaan moet hij zelf hier ook extra aan bijdragen.