Reageer op: VvE weigert toestemming airco

#12165
Verbazing
Deelnemer

  Beste Ronny,
  Het dak is gemeenschappelijk bezit, waarschijnlijk, volgens de AvS.
  Maar die onzichtbaarheid is een ding. Heb je alleen buren boven en onder je, en kan er niemand op je balkon kijken, dan heb je een zeer gerede kans van slagen. In dat bewuste artikel heeft men het ook over ‘plaatsen indien onzichtbaar’ en op basis daarvan heb ik het gewonnen. Er hoeft niet eens in je balkonvloer geboord te worden want een airco zet men op twee leggers, dus van een aantasting van je balkon is geen sprake. De advocaat van de VvE probeerde nog met “u moet een gat boren in de gemeenschappelijke muur”, maar dat heeft slechts kracht als de draagconstructie van de muur daaronder lijdt. Ik heb daarover diverse uitspraken gevonden waar de rechter een dergelijk argument van tafel veegde.
  Een geluidswerende kast is niet eens nodig. Hooguit als je je voorstel doet in de ledenvergadering, en men gat morrelen op basis van geluidsoverlast. Dan kún je zo’n kast voorstellen om die pruttelaars akkoord te laten gaan met je voorstel. Maar als men niet van wijken wil weten, dan moet je binnen  weken na afwijzing op de ALV je civiele zaak aanmelden bij de rechtbank, compleet met motivatie en bewijsstukken.
  Kortom: las bovenstaande allemaal van toepassing is dan heb je een grote kans.
   
  Een zaaknummer: ja, ik heb dit ook nooit online kunnen vinden.  Ik heb even geGoogled op naam, een zaaknummer die ik in een brief terugvond,  de naam van onze VvE maar er komt iets uit. Geen idee hoe dat kan.