Reageer op: VvE weigert toestemming airco

#12271
Verbazing
Deelnemer

    Ik weet niet precies hoe jouw balkon ten opzichte van de andere tegen het gebouw aan staan, maar als een ander jouw airco kan zien heb je in principe een probleem.
    Dat zou je wellicht (weet ik niet 100% zeker) kunnen oplossen door een soort scherm te plaatsen tussen jouw en je buren zodat zij NIET op jouw balkon kunnen kijken. Zorg in ieder geval voor de situatie ‘niet zichtbaar’.
    Als dat mág, en men kan niet van schuin bovenaf op je balkon kijken, dan zou ik het er op wagen. De makkelijkste weg is de Ledenvergadering maar dan zullen je argumenten gebaseerd moeten zijn op de AvS.
    Ik ben heel blij met mijn airco op het balkon. Waarom zou je dat niet moeten willen? Ja je hoort ‘wel iets’ (jouw buren denk ik niet) en ja het geeft warmte af als ie aan staat. Als je een open balkon hebt is dat niet erg. Heb je beglazing dan zal er ‘een raampje open moeten’.
    Als het voorlegt aan de ALV, en er wordt tegen gestemd, dan zou ik aankondigen dat je het dan aan een rechter gaat voorleggen, op grond van de AvS. Dat is namelijk het enige dat telt. En dat moet dan binnen een maand na de uitspraak van de ALV.