Reageer op: Is netbeheerder echt eigenaar van de gasleiding in het gebouw?

#12332
Anoniem
Deelnemer

    Dank voor je snelle reactie Ronald. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat alle leidingen, bedrading, afvoer e.d. onderdeel waren van het appartementencomplex. Maar blijkbaar is dat dus niet het geval. We hebben een kleine VVE van 5 partijen waaronder een woningcorporatie en ik ben vorig jaar tot bestuurder gebombardeerd dus voor mij is het ook allemaal even wennen.
    Maar je hebt daar een goed punt, als ze hem afdoppen vlak boven de dekvloer dan staat er nog steeds druk op de leiding in de vloer, niet echt een veilig idee.
    Deze bewoner word onder dreiging van een rechtszaak onder druk gezet om zelf via de website van de netbeheerder opdracht te geven de ‘gas-installatie’ te laten verwijderen en als ik het goed begrijp gaat dat dan ruim 700 euro kosten. In de praktijk komen ze daar dus alleen een buisje voor afzagen, dat is makkelijk verdiend. Ik snap dat die bewoner daar geen opdracht voor wil geven want dan moet hij als opdrachtgever ook betalen, als de netbeheerder het echt nodig acht moeten ze het zelf maar regelen. Ook vreemd dat ze jaren geleden verzegelen voldoende achtten en nu toch ineens de hele boel willen verwijderen. Ik weet wel dat de man meermaals had geklaagd over het steeds aanzetten van zijn slimme meter en hij wil i.v.m. privacy niet dat zijn meter word uitgelezen. Het kan zijn dat de netbeheerder denkt: als jij moeilijk doet over die slimme meter dan gaan wij moeilijk doen over je gasaansluiting. Ik probeer iedereen hier in het gebouw, hoofdzakelijk mensen van 60 jaar en ouder, zoveel mogelijk te helpen. Als je nog idee├źn hebt, laat het me weten. Nogmaals dank!