Reageer op: Is netbeheerder echt eigenaar van de gasleiding in het gebouw?

#12348
Nederlandvve.nl
Sleutelbeheerder

   Ik ben niet gekwetst, maar behoor wel tot die groep. 😉 🙂

   Ik ben de 60 inmiddels ook al gepasseerd maar wel één van de jongste bewoners, misschien wel de allerjongste (niet zeker), dit complex is in 2000 gebouwd als woonvorm voor ouderen. Vandaar ook de lift voor slechts 1 verdieping, gemakkelijk toegang voor thuiszorg en dat soort zaken. Als mensen ineens een hoge aanslag van de gemeente krijgen of plots veel moeten bijbetalen voor energie dan klampen ze mij vaak aan omdat ik, vanuit hun optiek, nog vrij jong ben en dat soort dingen beter snap. Ook doe ik de kleine klusjes: lampen op de galerij vervangen, deurdrangers bijstellen e.d. Zo kunnen we de kosten laag houden, ook voor de appartementen die verhuurd worden want die betalen servicekosten. Ik vind het in ieder geval leuk om te doen en het geeft me het idee dat ik nog nut heb in deze wereld.
   Het is zeker nuttig dat we dit als VVE weten, in onze splitsingsakte staat dat alle leidingen (dus ook gas) in de betonnen vloeren eigendom zijn van de VVE en dat deel wat uitkomt in de meterkast eigendom van de individuele eigenaar. Ik ben daar ook altijd vanuit gegaan maar weet nu dat het wettelijk dus anders zit.
   Onze splitsingsakte is overigens een heel vreemd document, het is de modelakte waar hier en daar flink geknipt en geplakt is. Hierdoor zijn er zinnen ontstaan die niet meer goed lopen en wat absurde zaken. Zo staat onder gemeenschappelijke zaken vermeld de radiatoren in de afzonderlijke appartementsrechten. Ik heb hier de boel laten zitten maar strikt genomen zou dus de cv ketel en thermostaat van mij zijn maar de radiatoren in mijn appartement van de VVE? Ook een verbod op het ophangen van schilderijen in de voornoemde appartementsrechten, ik denk niet dat dat stand zou houden bij een rechter. Ik heb het exclusieve gebruiksrecht dus ik mag een schilderijtje ophangen als ik dat wil. Maar goed, dat zijn geen problemen die momenteel spelen dus ook niet belangrijk.
   In elk geval fijn dat hier duidelijkheid over is, ik zal ook onze beheerder even een mailtje sturen dan weten zij ook hoe het zit. Nogmaals hartelijk dank.