Reageer op: Is netbeheerder echt eigenaar van de gasleiding in het gebouw?

#12359
Nederlandvve.nl
Sleutelbeheerder

      Even voor de duidelijkheid: het is zo’n 17-18 jaar geleden dat ik de splitsingsakte voor het laatst inkeek en heb vergeleken met de modelakte, er waren hier en daar wat vreemde aanpassingen. Mijn moeder had de woning gekocht (ik heb hem weer van haar geërfd) en ze had toen een meningsverschil met de grootste eigenaar de woningcorporatie. De dingen die ik noemde staan me nog bij. Ik heb hem alleen nog op papier, in een map ergens, dan moet ik even zoeken. Maar ik had de beheerder al gemaild met de vraag hoe dat zat met de leidingen en die verwijst naar artikel 9 1 b. welke de gemeenschappelijke zaken omschrijft: “de technische installaties met daarbij behorende leidingen” en zijn interpretatie hiervan is dat dit dus ook gas en elektra zou betreffen. Uitzondering zou volgens hem zijn dat deel van de leiding welke uitkomt in een appartement met exclusief gebruiksrecht, daar zou de eigenaar natuurlijk eigenaar zijn. Zijn verhaal klonk in eerste instantie heel logisch en van de doorknipregeling had ik op dat moment nog niet gehoord.
      Als beheerder heb ik een bos sleutels in overhandigd gekregen en als er iemand komt voor onderhoud aan iets loop ik altijd even mee naar de betreffende kast: lift, brandalarm, telefoon, kabelaansluiting, automatische ramen, meterkasten e.d. Maar zover ik weet is er nergens een kast of luik waar een hoofd- of tussenmeter zou kunnen zitten. Ik zal nog eens in de meterkast voor het gehele gebouw kijken maar als daar een aantal aparte aan- afsluikranen had gezeten had ik ze vast wel gezien.
      Als ik vanavond of morgen even tijd heb zal ik die splitsingsakte eens opzoeken en kijken wat ik nog kan vinden. Er zaten wat vreemde dingen in, vergeleken met de modelakte, maar het is al even geleden dus het kan zijn dat mijn geheugen me parten speelt.