Reageer op: Is netbeheerder echt eigenaar van de gasleiding in het gebouw?

#12368
Nederlandvve.nl
Sleutelbeheerder

  Klopt wat monaster schreef, staat toevallig in diezelfde tekst over de leidingen:
  “Tot de gemeenschappelijke delen en zaken worden gerekend, voor zover aanwezig: a. de fundering, de dragende muren, de kolommen,….. enz.
  b. de technische installaties met de daarbij behorende leidingen, met name voor de centrale verwarming (met inbegrip van de radiatoren en de radiatorkranen in de privegedeelten) en voor de luchtbehandeling, … enz.”
  Dus zoals ik het lees zijn de cv ketel en thermostaat eigendom van de eigenaar, de ledingen in de betonvloer naar de radiatoren natuurlijk niet, lijkt me logisch. Maar vreemd genoeg de radiatoren en radiatorkranen ook niet.
  Wat betreft de warmteterugwinunit, die maakt nogal veel lawaai maar ik ben er al aan gewend en hoor het niet meer. Maar ik weet dat tenminste één van de eigenaren die heeft vervangen door een nieuwer model die wat geruislozer is. Had dus blijkbaar niet gemogen maar ik hou me stil.
  Wat betreft de schilderijtjes, dat ging over de gemeenschappelijke ruimten, niet de privé gedeelten. Mijn fout. Maar ik denk dat er minstens 15 schilderijtjes in het gemeenschappelijke deel hangen. En plantenbakken, tuinkabouters, bankjes, enz zou allemaal ook niet mogen. Voor mij geen probleem, zie de noodzaak van zo’n verbod ook niet in. De gallerij/atrium is heel breed en zoal de vluchtroute in geval van brand vrij blijft zie ik het probleem niet.