Reageer op: Inhaalbijdrage hoofdvve vs onder-vve

#12421
Anoniem
Deelnemer

  Dat hangt helemaal af wat er in de akte van splitsing staat. Hierin staat welke VvE’s er zijn en hoe ze zich ten opzichte van elkaar verhouden. Was er al spraken van bv een hoofd VvE toen het eerste pand 7 jaar geleden ontstaan is? Dit staat in de akte van splitsing. Dat eigenaren er voor kiezen om pas te gaan sparen na oplevering kan als het gehele pand in 1 keer wordt opgeleverd. Echter de VvE en zijn recht en plichten ontstaan natuurlijk op moment dat de akte van splitsing passeert bij de notaris. Dat is een stuk eerder dan wanneer het pand daadwerkelijk opgeleverd wordt. A

  Er was al sprake van een hoofd-VvE
  De hoofd-vve heeft gezamenlijke kosten gemaakt die men vanaf splitsingsdatum tot nu  in rekening wilt brengen bij het 2e gebouw.
  Alleen staan daar ook kosten in van het eerste gebouw. Hun administratie was zo ingericht dat, omdat er jaren maar 1 gebouw was, zij al hun kosten onder de hoofd VvE hebben gebracht.
  Tot aan oplevering is er 1 eigenaar van het tweede gebouw: laten we die de bouwer noemen. Die heeft tot op heden niet bijgedragen in de kosten en tevens geen reserves opgebouwd. Over dat laatste is men wel duidelijk in de splitsingsakte: daar kan het 2e gebouw geen aanspraak opmaken.
  In de koopaannemingsovereenkomst staat er niet vermeldt dat een koper moet bijdragen aan kosten uit het verleden.
  Ik ben geen jurist en met al die verschillende documenten zal ik dat ook niet worden 😉
  Als we überhaupt moeten betalen lijkt het mij pas vanaf oplevering van de algemene ruimten van het gebouw.  Maar waarop kunnen de kosten dan gebaseerd zijn?
  En dan nog wat: als er betaald wordt aan de hoofd-vve dan vloeit dat terug op hun exploitatie wat terug kan vloeien naar de verschillende indexen.
  Leuker kunnen we het niet maken … Maar makkelijker ook niet.