Reageer op: VVE Verdeelsleutels / Breukdelen

#12627
Rob
Deelnemer

  Hoi Rene, dank voor je reactie.
  Tussen de regels door lees ik daarin nog wel de gedachtegang dat bv. de kozijnen, balkonrailing etc. zouden toebehoren aan een bepaald appartementsrecht en daar gaat het naar mijn mening dus eigenlijk de verkeerde kant op.
  Eenieder koopt enkel slechts een exclusief gebruiksrecht van een gedeelte van het complex en wordt daarmee mede-eigenaar van alle zaken en installaties die zich in het complex bevinden.
  De eigenaar van het appartementsrecht op de begane grond wordt mede-eigenaar van de gemeenschappelijke entreehal en de lift, maar óók van de kozijnen en balkonrailing van de (grote) appartementen op de andere verdiepingen en de eigenaar van het appartementsrecht op de bovenste etage is ook mede-eigenaar van diezelfde gemeenschappelijke hal en lift, maar ook van alle kozijnen en balkons op de andere verdiepingen.
  Vandaar dat naar mijn mening het uitgangspunt eigenlijk zou moeten zijn dat iedere eigenaar voor een gelijk deel bijdraagt aan de alle kosten van het gehele complex.
  Dus inderdaad niet de vele facturen verdelen over de belanghebbende (wat naar mijn idee in feite juist door de verschillende breukdelen wél wordt gedaan), maar door alle facturen simpelweg te delen door het aantal appartementsrechten.
  In het geval een complex dus zou bestaan uit 100 appartementsrechten, zouden alle facturen dus door 100 gedeeld moeten worden.
  Wat betreft het voorbeeld van de parkeerplaats, wat inderdaad een extra moeilijkheid is, zou je de parkeerplaatsen net als bijvoorbeeld eventueel aanwezige winkelpanden kunnen onderbrengen in een ondersplitsing waarbij alle kosten die betrekking hebben op de parkeervoorziening(en) weer simpelweg gedeeld worden door het aantal gerechtigden van een parkeerplaats.
  Op die manier is er toch juist géén enkele discussie over de manier waarop kosten verdeelt moeten worden?