Reageer op: VVE lid wil reparatie van waterschade declareren bij VVE

#12692
Rene
Deelnemer

   Dat de reparatie niet vergoed wordt, komt omdat het gezien wordt als (achterstallig)onderhoud. Een opstalverzekering is namelijk geen onderhoudscontract voor je huis.
   Je kan naar mijn mening kort en lang gaan discussiëren over het gevolgde proces en dat ‘t via de VVE had moeten lopen, maar uit het feit dat je aangeeft dat voor beide leden ‘t niet duidelijk was of het voor de VVE was, geeft wel aan dat jullie beiden wel op de hoogte waren.
   Als je op dat moment de AvS had gelezen had ‘t toch meteen duidelijk geweest. En had je je kunnen inmengen in de het aanbestedingsproces. Maar de kosten waren hoe dan ook voor de VVE.
   Door de dingen z’n beloop te laten gaan zit de VVE met het voldongen feit dat een reparatie waar zij zorg voor hoort te dragen gedaan is. Je kan niet stellen dat door niks te doen (als VVE) deze vervolgens niet opdraait voor deze kosten.
   Even strikt genomen, VVE lid 1 verhaalt niet (direct) 50% op VVE lid 2, maar verhaald 100% op de VVE. De VVE kan vervolgens beslissen om dit zoveel mogelijk ten laste van het reservefonds te laten komen. Het tekort aan reserve dient echter weer aangevuld te worden door de leden. Per lid dus 1000 i.p.v. 2500. Maar dan is de pot wel leeg.