Reageer op: Kosten vervangen dakbedekking dakterras!

#12812
Rene
Deelnemer

  Zonder de preciese verwoordig van de AvS zijn het aannames, maar ik vermoed dat het gebruiksrecht van ‘t dakterras in de AvS benoemd staat. Maar dat zegt niet direct iets over de onderhoudskosten.
  Maar elders moet ook benoemd zijn wat de gemeenschappelijke delen zijn. Als daar de uitbouw nergens in genoemd wordt, of nergens onder valt, dan is ‘t slecht vastgelegd.
  Als de uitbouw goed is geregeld in de VVE/AvS dan is dat waarschijnlijk onderdeel van het gemeenschappelijke en heeft de die bewoner vaak een groter breukdeel en dus servicekosten om op die manier de kosten indirect bij de vruchtgebruiker neer te leggen. Voor ‘t dakterras geldt ‘t zelfde, maar in mindere mate.
  Dus vooral de letterlijke tekst van de opsomming van gemeenschappelijke delen is interessant. Maar ook de verwoording van wat er precies aan de woning op de 1e etage en de woning op de begane grond wordt toegewezen.
  Maar het lijkt mij vreemd dat een dak wat een functie heeft voor zowel de uitbouw èn ‘t dakterras niet gemeenschappelijk is.
  Net als een balkon zou ‘t fundament voor de VVE moeten zijn, de afwerking d.w.z. flonders, tegels of iets anders is voor de bewoner. Tenzij de afwerking onderdeel is van de constructie, dan zou het m.i. volledig voor de VVE moeten zijn.