Reageer op: Afsluiten boekjaar van de VvE

#12880
Rene
Deelnemer

  MJOP is een plan, het is geen goedgekeurde begroting. Dus wat mij betreft moet alles wat in het MJOP staat alsnog goedgekeurd worden op de ALV met de begroting van het het jaar dat betreffend onderhoud gepleegd gaat worden.
  Een goedgekeurd MJOP is geen vrijbrief voor een bestuur om grote werkzaamheden verder zonder de ALV te laten uitvoeren. Dus tot zover geen man overboord.
  Even voor de zekerheid, de schacht bevat individuele RGA’s. Nieuwe een enkele afvoer met meerdere ketels. Hangt ook samen met wat er in de AvS benoemd is. Maar ik denk dat de rookgasafvoeren individueel zijn.
  Waar ik me zorgen over maak is het beunhazengedrag. Grote kans dat als de afvoer 25j oud is, dat het een VR kanaal is. Daar MAG/KAN je geen HR ketel op aansluiten.
  VR ketels worden sinds 2015 niet meer gemaakt. HR ketels op VR kanalen is een doomscenario met groot risico op koolmonoxide.
  Maar de schacht zelf is van/voor de VVE. Dus je zit met ene puzzel van gezamenlijk en individueel eigendom die elkaar in de weg zitten voor goed onderhoud.
  Daar zal je dus in je VVE tot een goed plan en kostenverdeling moeten komen.
  Als de alv besluit met een gekwalificeerde meerderheid om dit een gemeenschappelijke oplossing te maken. Dan zou ik dat alleen maar toejuichen. Goede RGA is iedereen bij gebaat!