Reageer op: Bestuursbesluit te vernietigen?

#35073
Rob
Deelnemer

  Wat rustig op dit forum, ben ik de enige die worstelt met zijn bestuur? Goed nieuws, of Corona moe? Of is forum stervende? Nog een poging dan: Wie weet raad?

  Je bent vast niet de enige die worstelt met zijn bestuur maar ik vrees zelfs helaas één van de vele. (niet voor niets roep ik al regelmatig dat een VvE een slechte ‘uitvinding’ is)
  Maar sommige kwesties lenen zich nu eenmaal niet zo makkelijk om op een forum besproken te worden.
  In jouw geval is het vooral een zeer persoonlijke kwestie waarvan het ook, wat mij betreft, niet duidelijk is hoe het allemaal precies in elkaar zit.
  Buitenstaanders kunnen daar niet zo heel veel aan toevoegen denk ik.
  Als ik het goed heb is in jouw VVE MR2006 van toepassing en conform dat reglement is het bestuur verplicht om aangedragen onderwerpen op de agenda te plaatsen.
  In dit artikel op NederlandVVE is daarover te lezen ;
  “… Als het bestuur dan weigert om het agendapunt te agenderen, dan zou die weigering (dat is een besluit van het bestuur) al snel in strijd kunnen zijn met de redelijkheid en billijkheid. Ook omdat dit strijdig zou zijn met de ‘geest’ van de reglementen. Daarover hierna meer. Het bestuursbesluit is dan in elk geval vernietigbaar (art. 5:130 BW).”
  Maar tussen recht hebben en recht krijgen zit helaas nog een groot verschil.
  Wellicht is het handig om een goede jurist op gebied van appartementsrecht eens te laten kijken naar jouw persoonlijke kwestie en te onderzoeken welke stappen er noodzakelijk zijn om het bestuur de kant op te dirigeren die recht doet aan jouw belangen.