Reageer op: steigers privetuin

#13036
Nederlandvve.nl
Sleutelbeheerder

    Dank voor de reactie Rene.
    Steigerbouw is 100% zeker niet noodzakelijk, omdat er balkons over de volle breedte zijn, op iedere verdieping. Het is idd extreem duur. Het gaat de vergadering (klinkt ongelovelijk maar zo is het wel) er puur om, dat ik de overlast van de werklui heb en mijn bovenburen het genot van nieuw schilderwerk.
    Als er steigers zouden komen (wat belachelijk én duur én onnodig is), dan moeten die steigers wel door iemands huis gaan, want er is geen steegje langs de huizen. Je moet door een woning om aan de achterzijde te komen.
    De vraag is, kan een bestuur/vergadering zomaar stellen dat zij steigers willen, hoewel het niet noodzakelijk is, erg duur is, én voor steigers gebruik moet worden gemaakt van mijn privétuin? De tuin is geen onderdeel van het pand (waar de VVE voor is) maar wel behorend bij mijn woning.
    Er wordt nu al gedreigd dat als ik niet zonder meer toestem (met gebruik maken van mijn tuin voor steigers en alle overlast van de werklui), dat zij dan een rechtzaak aanspannen tegen mij en ik alle kosten mag gaan dragen (die hoge rekening van de overbodige steigers dreigen ze bij mij neerleggen, hoewel ik ook al alle overlast ga hebben).