Reageer op: Wanneer is er sprake van wanbestuur of wanbeheer?

#130429
VvE-stem
Deelnemer

    Meerdere offertes vragen zonder die goed beoordelen en te vergelijken, ofwel omdat het moet, verziekt de mogelijkheid voor VVVE’s om die offertes snel te krijgen. En het misleid de ALV.

    Met meerdere offertes kan ik beter beoordelen welke offerte de voorkeur heeft. Of dat voor beheerders ook geldt weet ik niet, die hebben zulke offertes al vaak gezien.
    Maar ik heb ook van onze beheerder de volgende redenering gehoord ‘wij vragen alleen offerte bij partijen die het werk goed kunnen uitvoeren, dan is de goedkoopste de beste.”. In dat geval bleek dat de garantie varieerde: ‘niet genoemd’; 1,5 jaar; en 10 jaar. Dat wil ik toch wel in de keuze betrekken.
    Leveringsvoorwaarden wordt ook weinig naar gekeken hoor ik zo. Ik probeer altijd de opdracht onder consumenten voorwaarden te krijgen, een VVE is nu eenmaal geen bedrijf.

    Op een gegeven moment ben ik gaan inzien dat offertes niet zoveel betekenen. Ik denk dat beheerders dat ook wel zo zien. Al voelen beheerders natuurlijk niet dat het ‘hun servicekosten’ zijn. Een bestuur die dus niet zelf eigenaar is, lijkt mij zeer ongewenst en zelfs een teken van wanbestuur. Alsof alle werknemers van beheerders het ook maar iets kunnen schelen dat jij en alle andere eigenaren te veel voor bepaalde werkzaamheden betalen. Dat gegeven is voor veel mensen al moeilijk te accepteren.
    Uiteindelijk draait het om een bepaalde betrouwbaarheid en kwaliteit van de bedrijven die de werkzaamheden mogen uitvoeren en vaak is het goedkoop heel simpel duurkoop. Leveringsvoorwaarden bekijk ik alleen bij grotere projecten waar meer risico’s aan verbonden zijn.
    VvE’s vallen onder de verenigingen en worden helaas als bedrijven gezien wanneer het derden uitkomt. VvE’s vallen met een KvK-inschrijving echt niet onder het consumentenrecht, maar de overheid is wel weer van mening dat het reservefonds bij je privevermogen moet worden opgeteld.