Reageer op: Dictatuur in VvE

#35096
RonaldL
Deelnemer

  Tsja, die KvK.
  Een aantal jaren geleden hebben ze een bedrijf (b.v.) gewoon administratief op eigen initiatief verhuisd naar een ander adres zonder op het oude adres een mededeling te doen.
  De eigenaar wist nergens van, kwam er alleen achter dat de bank, die deze info vervolgens van de KvK automatisch overneemt, de bankafschriften vrolijk ook naar dat andere adres stuurt.
  Waar blijven de afschriften nou?
  Officiele klacht ingediend, enige reactie was: we zullen nog eens naar onze procedures kijken.
  Komt die andere gemeente ook nog eens met aanslag voor belastingen, want het bedrijf staat opeens in een andere gemeente te boek.
  Hoe verzin je het.
  Dus deze actie van de KvK in dit VvE dossier verbaast me niet, is echter uitermate storend dat een officiële uitvoerder van overheidsbeleid zo eigenzinnig mag zijn.
  Staat de overheid nu ten dienste van de burger of wordt je als burger geboren om de staat te dienen?
  Maar goed, on topic.
  De rechter heeft in punt 1 aangegeven dat er onzekerheid is over de bestuurs-samenstelling. En een plan de campagne beschreven.
  Dat kan alleen maar betekenen dat in die tussenperiode er geen bestuur formele rechten heeft, en dus dat de VvE “slapend” is.
  Daarom is ook opgenomen de regel dat bij spoedeisende zaken alleen in gezamenlijkheid besluiten genomen kunnen worden met achteraf goedkeur van dan rechtmatig gehouden ALV.
  Een “slapende” VvE heeft helemaal geen KvK inschrijving omdat geen enkele persoon door de rechter als zodanig is aangewezen.
  Denk dat de KvK ook moet inzien dat ook de eigenaren los van de “oude” bestuurder naar de media kunnen met dit verhaal.
  (Die bestuurder is toch toevallig niet Tronald Dump?)