Reageer op: Eigen risico opstalverzekering bij vervangen sloten

#13315
Rene
Deelnemer

    De VVE is verantwoordelijk voor de verzekering en dus ook van het gevolg van ‘t eigen risico.

    Waar baseer je die conclusie op? Als er lekkage is door schuld van een bewoner, dekt de opstalverzekering wel de lekkage, maar komt het eigen risico wel voor kosten van die bewoner. Dus de automatische gevolgtrekking dat als je de verzekering afsluit dat je dus ook altijd voor het eigen risico moet opdraaien vind ik wat kort door de bocht.

    Nou precies wat Monsteras zegt, ‘t eigen risico is een keuze van de VVE.

    Door de VvE is een verzekering afgesloten met blijkbaar een eigen risico. De VvE had ook kunnen kiezen voor een verzekering zonder eigen risico. In het laatste geval zou de premie, die voor rekening van de VvE is, een stuk hoger zijn geweest. In mijn optiek komt het E.R. Dus ook voor rekening van de VvE.

    Je vergelijking loopt ook meteen mank omdat bij een lekkage veroorzaakt door een bewoner er een schuldige is aan te wijzen en het bij waterschade privégedeelte betreft. Echter bij inbraak is er sprake van onheil buitenaf en in de TS wordt gesteld dat hang en sluitwerk (tegen ‘t gebruikelijke in?) gemeenschappelijk is.
    Als gemeenschappelijk door onheil van buitenaf beschadigd raakt dient de VVE dit te herstellen. Of en hoe dit gedekt wordt, is dan helemaal niet relevant voor de bewoner. Want het is gemeenschappelijk begrijp ik uit de 1e post en daar kan alleen in geval van aansprakelijkheid iemand aansprakelijk gehouden worden. Maar de eigenaar heeft dit niet gedaan, het is hem overkomen.