Reageer op: Begroting versus kosten die per breukdeel worden berekend

#35884
Rob
Deelnemer

  Wat me opvalt @Rene is dat er in de eerste zin duidelijk aangegeven wordt dat de E van van eigenaren is, en vervolgens komen er een aantal voorbeelden die voornamelijk op Gebruik betrekking hebben.

  Waarom zou de administrateur gillend weg moeten rennen?
  Waarom zou elke factuur ineens beargumenteerd en opgesplitst moeten worden als alle eigenaren hetzelfde breukdeel hebben?
  De rekeningen van de glazenwasser of het onderhoudsbedrijf kunnen gewoon door het bestuur of de beheerder betaald worden, net zoals ook gedaan wordt als er verschillende breukdelen van toepassing zijn.
  De verschillen in breukdelen hebben alleen invloed op de maandelijkse bijdragen van de individuele leden aan de VvE.

  Om bij jouw voorbeelden te blijven.
  Er is geen enkel rechtstreeks verband tussen de grootte van het appartement en het gebruik van de lift.
  Uiteraard is het mogelijk dat er een groot gezin woont en de lift door hen vaker gebruikt wordt maar er kan net zo makkelijk een ouder echtpaar wonen die de lift misschien 3x per week gebruikt.
  Er is geen enkel rechtstreeks verband tussen de grootte van het appartement en het onderhoud/schoonmaak van de gemeenschappelijke hal.
  Er is geen enkel rechtstreeks verband tussen de grootte van het appartement en de werkzaamheden van het bestuur of de beheerder.
  En zo kan ik nog wel een hele lijst maken.

  Waarom vind jij dat een eigenaar met een x% groter aandeel ook x% meer rendement heeft?

  Ik ben erg benieuwd welke voordeel, behalve het genot van meer ruimte, het hebben van een groter appartement heeft wat in het nadeel werkt van eigenaren met een kleiner appartement.
  Voor die m2 extra ruimte heeft hij overigens ook veel meer moeten betalen bij de aankoop.