Reageer op: Aansprakelijkheidsverzekering verplicht en raadzaam?

#36077
st
Deelnemer

   De aansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid van uw vereniging voor schade aan zaken en personen. Bijvoorbeeld de schade aan een geparkeerde auto wanneer een dakpan van het gebouw valt. Ook is de aansprakelijkheid gedekt voor werkzaamheden die in opdracht van het bestuur in eigen beheer worden uitgevoerd. Indien één van de eigenaren namens het collectief materiële of letselschade veroorzaakt aan derden kan de gehele vereniging aansprakelijk worden gesteld. De particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen bieden hiervoor geen enkele dekking.

   dan met name

   Indien één van de eigenaren namens het collectief materiële of letselschade veroorzaakt aan derden kan de gehele vereniging aansprakelijk worden gesteld.

   Wat is daar een concreet voorbeeld van?
   Of ook in onderstaande cases:
   1/ Dat één van de eigenaren handelt in opdracht van het bestuur VvE?
   2/ Dat een groepje vrijwillige eigenaren een (onderhouds)taak binnen de VvE vrijwillig oppakken, zelf organiseren en hiermee de schade veroorzaken. (materieel/letsel)?
   3/ Kind van een VvE eigenaar speelt met vuur en het huis gaat op in vlammen (in geval VvE op basis van groot kavel met gemeenschappelijke binnenterrein maar prive-tuinen met losstaande huizen)