Reageer op: Apeldoornse serviceflat verlaagt energierekening met 90%

#36227
Rob
Deelnemer

   Een paar voorbeelden van de wijze waarop de grootschalige renovatie van de lindenhove in 2018 in het nieuws werd gebracht.

   “Dankzij deze energiebesparing en opgebouwde reserves voor groot onderhoud kan het plan zonder meerkosten (t.o.v. huidige lasten) voor bewoners uitpakken, mits langjarige financiering tegen acceptabele voorwaarden wordt verkregen naast de benodigde subsidie voor dit zeer energie zuinige gebouw.VVE Lindenhove stemt voor grootschalige renovatie”
   aldus een artikel op stroomversnelling.nl

   “Een masterclass financiering en verduurzaming” aldus een artikel op vve010.nl

   “De gemeente Apeldoorn verwacht dat het project landelijk kan dienen als voorbeeld en hoopt dat het navolging gaat krijgen. Na de renovatie behoort Lindenhove tot één van de meest duurzame flats van heel Nederland.” is te lezen in een artikel op de site van op linthorst techniek.

   De werkelijkheid is helaas veel minder rooskleurig of zoals de verslaggever van de stentor schrijft “Met een bouwstop vanwege asbestgevaar, onderling geruzie, veroordeelde bestuurders, zoekgeraakte miljoenen en een failliete aannemer zijn er genoeg ingrediënten voor een boek. Maar je kunt het aanvankelijk zo bewierookte project ook in één woord samenvatten: puinhoop”.

   Het project verloopt dramatisch en ligt inmiddels al twee jaar stil en niemand die destijds met veel halleluja verhalen deze renovatie aankondigde schenkt er nog enige aandacht aan.

   Alleen de stentor schrijft er nog over.
   Uit één van de laatste berichten blijkt nu dat het het bestuur veroordeelt is tot taakstraffen en een geldboete voor het in gevaar brengen van de klusjesman en de bewoners van het complex.

   De gemeente Apeldoorn en het Nationaal Warmtefonds reiken de bewoners opnieuw de hand.
   Met een aanvullende lening door het NWF en een (tijdelijke?) opschorting van de inning van rente en aflossing op de al bestaande duurzaamheidslening willen zij de bewoners een handreiking doen.
   Aan die handreiking zijn echter wel stevige voorwaarden verbonden.
   Zo zal er een extern bestuur moeten komen en zullen de servicekosten verhoogt gaan worden.

   Deze story zal ongetwijfeld nog vervolgd worden….