Reageer op: Belangenverstrengeling

#36231
Rob
Deelnemer

  “…Wat zijn de consequenties voor de VvE-beheerder of voorzitter VvE-bestuur als er voorheen nooit aan die Wet (0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw in de reservefonds) of MJOP was gehouden?”

  Geen.
  Zoals de beheerder heeft aangegeven is die wetswijziging in 2018 ingegaan en VvE’s hadden bij mijn weten een termijn van 3 jaar om aan die bepaling in de wetgeving te gaan voldoen.

  “… Mag er überhaupt met terugwerkende kracht de VvE-bijdragen van voorgaande maanden worden verrekend, ondanks dat ik pas sinds mei 2021 eigenaar bent van het kantoorpand?”

  In de meeste splitsingsakte is bepaald dat zowel oude als de nieuwe Eigenaar jegens de Vereniging hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de verschuldigde voorschotbijdragen en definitieve bijdragen die in het lopende of in het voorafgaande Boekjaar opeisbaar zijn geworden of nog zullen worden.

  “…Aangezien zowel de VvE-beheerder, VvE-bestuur als Penningmeester gelieerd zijn aan Henk. Is het overwegen waard om naar een andere VvE beheerder over te stappen?”

  Het valt me als eerste op dat je dit item onder “misstanden en fraude” heb geplaatst.
  Persoonlijk ben ik nog niets tegengekomen wat ook maar enigszins op fraude of misstanden lijkt.
  Waarom zou je van VvE beheerder willen wisselen als deze zijn werk goed doet en zich gewoon aan de wet houdt?