Reageer op: Beheerder is geen bedrijf

#36737
RoyVS
Deelnemer

  Hoi, er ging iets mis in bovenstaand bericht.
  Mijn ouders zitten in een VVE en zijn niet tevreden over de beheerder. Ze vertelden mij een aantal zaken waar ik geen goed gevoel bij heb.
  Allereerst is de beheerder een privé persoon, althans ik kan geen bedrijf vinden op zijn adres.
  wel 4 vve’s die op zijn adres staan ingeschreven.
  De beheerder staat tevens in de kvk als enig bestuurder:Alleen/zelfstandig bevoegd met beperkingen (zie opgaaf). Die opgaaf heb ik overigens niet gezien. Dit lijkt mij al niet verstandig, bestuurder en beheerder.
  Ik weet ook niet of er een contract gesloten is met de beheerder.
  Wat mij vooral zorgen maakt is zijn manier van boekhouden. Er is bijvoorbeeld 250 euro aan tuinonderhoud uitgegeven. Er wordt 250 euro geboekt zonder enige vermelding waarvoor. Als je vraagt waarom hij dit niet specificeert, krijg je de vraag of je hem niet vertrouwt. Dat voelt al niet goed en hoe weet je over een jaar nog waar dat geld voor was geboekt.
  Het vreemdste vind ik nog dat hij (nu hij een jaar beheerder is) opeens vraagt of hij een vrij besteedbaar bedrag, waar hij als ik het goed begrijp geen verantwoording voor hoeft af te leggen (nu 5.000 euro) wilt verhogen naar 15.000 euro. Men heeft al aangegeven dat als hij geld nodig heeft, dit zo geregeld is. Maar hij vindt dit toch wel makkelijk.
  Voor mij ruikt dit allemaal naar (toekomstige) fraude.
  Ik heb mij ouders al aangeraden om contract op te vragen met de beheerder, als de opgaaf die vermeld is in de kvk. Tevens gezegd dat ze de boekhouding moeten opvragen.

  er is een kascommissie, maar dit zijn ook maar goed gelovige bejaarden.

  Iemand nog tips? Mag je als privé persoon zonder bedrijf als beheerder optreden?