Reageer op: Bestuurslid met eigen klusbedrijf

#36768
Carla
Deelnemer

  Beste Paul020, In eerste instantie vroeg ik mij af wat jullie onder ‘klusjes’verstaan. Wanneer de goede man een klusje kan doen voor een VvE lid, is daar, lijkt mij, niets mis mee. Is immers een privé kwestie. ( als er tenminste niet geklust wordt aan de gemeenschappelijke delen. Dat lid weet zelfs al wat het klusje gaat kosten. ( b.v. lampje ophangen, nieuwe kraan plaatsen enz. )

  Echter wanneer je ‘klusjes’ wilt gaan doen voor de VvE wordt het een andere kwestie. Er is dan eerder sprake van door de vergadering benoemde vrijwilligers, die ( hopelijk met verstand van zaken ! ) hier en daar een ‘klusje’ kunnen oplossen. Daar zijn regels voor ten aanzien van de kosten en eventuele vergoedingen. Lees hiervoor je Modelreglement en eventueel je Splitsingsakte.

  Ik vind het dus een verstandig besluit van het bestuur.

  Zaken die zich voordoen kunnen een snelle beslissing van het bestuur nodig hebben. Dat geld echter uitsluitend voor noodgevallen.

  Het bestuur is overigens niet gerechtigd om , zonder akkoord van de leden van de VvE, ‘klusjes’ uit te laten voeren die niet op de begroting staan. Behalve dus in noodgevallen.

  Met vriendelijke groet, Carla