Reageer op: Parkeerplaatsen en appartementen

#36783
kv66
Deelnemer

   Zoals TS al aangaf is de eigendomsakte maatgevend welk appartementsrecht aan wie behoort. Dat gaat dan meestal, zoals ook bij TS, via indexnummers op de splitsingstekening.
   Kan ook bijna niet anders omdat voorkomen moet worden dat elke keer als er iets verkocht wordt de splitsingsakte moet worden aangepast.
   Bij ons zijn in de splitsingsakte alleen de woningen gekoppeld aan een adres+postcode, de garages en parkeerplaatsen hebben alleen een indexnummer in de splitsingsakte. Woningen, garages en parkeerplaatsen zijn los van elkaar te verkopen.

   Heel vervelend dat de eigenaar niet mee wil werken. Zover mij bekend zijn er bij het kadaster twee zaken betreffende eigendom op te vragen, nl eigendomsinformatie (v.a.€2,80) en kopie eigendomsakte (v.a. €16).
   In de eigendomsakte moeten de indexnummers staan.
   Als de parkeerplaats tegelijkertijd met de woning is verkocht staan die twee appartementsrechten in één eigendomsakte. Zijn ze los van elkaar verkocht dan zijn er twee eigendomsakten. Kan dus best kostbaar worden om dat allemaal boven water te krijgen.


   @DikOz
   ; bijzonder dat bij jullie namen van personen in de splitsingsakte staan. Wordt de akte dan elke keer aangepast als er een woning verkocht wordt?