Reageer op: Balkon balustrade

#37181
VvE-stem
Deelnemer

   Balkon/balustrade is onderdeel van de schil, dus van de VvE. Maar de vorige eigenaar heeft dat weggehaald, dus die had daarvoor een flinke boete moeten krijgen. Nu heb jij de woning van die foute eigenaar overgenomen en moet jij de kosten daarvoor betalen, althans de VvE kan dat juridisch bij jou verhalen. Zou ik als bestuurder in ieder geval doen (en dat zou mij in samenwerking met een incassobureau en de rechtsbijstand van de VvE dan behoorlijk makkelijk lukken). Sterker nog, als het bestuur nu niet daadkrachtig ‘tegen jou’ gaat optreden kan het bestuur aansprakelijk worden gesteld wanneer iemand van jouw balkon afvalt. Zou ik doen als ik bij jou op bezoek was en ik van jouw balkon af zou vallen (afhankelijk of ik de val overleef).

   Wellicht kan jij het weer juridisch afdwingen bij de vorige eigenaar, maar daar ben ik minder zeker van. Jij hebt namelijk kunnen zien dat er geen balustrade was en je bent daarmee akkoord gegaan zonder voorwaarden in het koopcontract (lijkt het).

   Als het VvE-bestuur bij jou een beetje daadkrachtig is, schakelen ze meteen een aannemer in die de schil bij jou herstelt, of geven ze jou 2 tot 3 weken om zelf een aannemer daarvoor in te schakelen (aangezien de kosten voor jou zijn vanuit standpunt van de VvE). Eerst moet het probleem namelijk worden opgelost. Pas daarna volgt de discussie wie ervoor gaat betalen.

   Maar wat ik mij wel afvraag. Waarom koop je in hemelsnaam een woning zonder balustrade? Als koper heb je een onderzoeksplicht en een ontbrekende balustrade lijkt mij nou niet een verborgen gebrek waar je pas weken na de aankoop bent achtergekomen.