Reageer op: Rekening na 10 jaar!

#37210
VvE-stem
Deelnemer

    Hallo allemaal, Wie is nou verantwoordelijk voor deze eindafrekening van €1500,00 voor gemaakte kosten van de gerechtsdeurwaarder?

    Alvast bedankt voor het reageren

    Welke jaarrekeningen zijn allemaal door de ALV goedgekeurd? Grote kans dat alles is goedgekeurd en dus de VvE verantwoordelijk is (en niet het toenmalig bestuur).

    Maar de VvE moet niet zomaar blindelings betalen. Zomaar na 10 jaar na een gegeven opdracht een factuur indienen, zonder daarbij het bestuur de kans gegeven te hebben om wel of niet meer kosten te maken, hoeft de VvE echt niet te accepteren.
    Met een beetje rechtsbijstand kan de VvE die 1500,- dus al minstens halveren. Misschien nog meer. Je moet ook uitzoeken wat het verjaringstermijn is. Dit begint namelijk al bij 5 jaar. Als ik bestuurder was, zou ik 0 euro betalen aan de gerechtsdeurwaarder. Laat ze maar argumenteren waarom ze denken er recht op te hebben. Kan namelijk goed zijn dat ze dondersgoed weten dat de VvE niet hoeft te betalen, maar dat ze hopen dat de VvE zo stom is om het wel te betalen. Moet de bestuurder niet bang zijn voor de dreigende taal die de gerechtsdeurwaarders gaan gebruiken. In het ergste geval gaan ze de VvE dagvaarden. Eenmaal voor de rechter in de rechtbank vraagt de rechter om er samen uit te komen en kan je max 750,- toegeven. Of je neemt de gok en denkt dat de rechter bepaalt dat de VvE 0 euro hoeft te betalen. Ik zou er bijna bestuurder van willen worden bij jullie 🙂