Reageer op: Wie is eigenaar van het gebouw incl. app. en en grond?

#37363
VvE-stem
Deelnemer

   Precies, niet persé.
   Maar wat als de verzekeraar en het schade-expertise bureau in hun rapporten beide stellen dat de VVE de eigenaar is en vervolgens alles op de VVE ‘schrijven’ en afleveren bij de bewoner. Dan krijg je een eindeloze discussies over het eigen risico. Want, weet het bestuur het soms beter dan de verzekeraar?

   Gemeenschappelijk of niet gaat volgens mij niet over mijn vraag wie de eigenaar van het gebouw is. Als die eigendomsvraag is beantwoord, komt daarna de onderverdeling gemeenschappelijk of privé. Maar de eigenaar ‘bezit’ beide delen.

   De rechter zal inderdaad achter de verzekeraar staan. En als de verzekeraar zich zo opstelt, is het tijd om van verzekeraar te veranderen.

   Overigens kan de verzekeraar kan niet zomaar oordelen of de VvE de eigenaar is, want daarvoor heeft de VvE een splitsingtekening. En de verzekeraar hoort geen direct contact te hebben met bewoners m.b.t. rapporten, etc omdat de verzekering is afgesloten met de VvE. Als de verzekeraar weigert uit te betalen, dan is volgens mij de rechtsbijstand de enige uitweg.