Reageer op: prive versus gezamenlijk

#37754
RonaldL
Deelnemer

  Mijn conclusie op basis van deze informatie zou zijn:
  – “woning en berging met tuin” is dus wat anders dan “woning en tuin met berging” derhalve is de berging geen onderdeel van de tuin dethalve valt deze berging niet onder art. 31
  – de berging staat niet in de tuin maar naast de tuin derhalve valt deze berging niet onder art. 31

  Voorts nog een aanname:
  – in analogie met de omschrijving van het appartementsrecht van de overige woningen waar ook naast het appartement zelf de berging tot het prive gebruik valt ook al is de locatie van de berging niet in of naast het appartement zelf, valt de onderhavige berging ook onder het prive gebruik. Waaruit dus zou volgen dat het onderhoud door de VvE gedaan wordt.
  – een schuur of berging die onder art. 31 valt is tevens een optie die de eigenaar zelf kan toevoegen aan de tuin, of niet. Dat misschien goedkeuring van de VvE voor plaatsing nodig is, doet er niet toe. De onderhavige berging is nooit een vrije optie geweest voor de eigenaar, want al in de splitsing opgenomen, en kan derhalve ook nooit door de eigenaar gesloopt worden zonder aanpassen van de splitsingsakte. Een tuinhuisje kan wel gewoon gesloopt worden. Derhalve is art. 31 niet vsn toepassing op de onderhavige berging.