Reageer op: Eigenaar wil vloerverwarming in bestaande bouw aanleggen. Gevolgen voor VVE?

#38871
Yasmin
Deelnemer

    Inmiddels hebben we een probleem in ons complex. Toestemming gegeven voor vloerverwarming aan nieuwe kopers van een woning. De verwarming is gefreesd in de bestaande betonnen vloer en de onderburen die er al jaren wonen klagen over contact- en loopgeluiden. Het frezen duurde ook dagen. De verwarming zal in de toplaag zijn gefreesd. Er is door ons toestemming voor gegeven.
    Er is pvc-vloer gelegd met extra dempende laag en toch geven de onderburen aan ontzettend veel last te hebben van loop- en contactgeluiden. Er is in een ander appartement ook toestemming gegeven en deze onderburen geven ook aan dat de woning veel gehoriger is geworden, maar niet zo erg als in deze woning. De bewoner geeft aan praten, televisie, contact- en loopgeluiden. Ze geven aan alsof het lijkt in dezelfde woning te wonen.
    De woning valt over meerdere appartementen en die buren geven ook aan er meer last van te hebben dan voor de verkoop van dit appartement.
    We weten niet zo goed hoe we dit als VvE moeten oplossen. Het vervelende in dit verhaal is dat de buren huurders zijn en zij geven terecht aan dat ze hun woning op deze manier in deze staat niet hebben gehuurd. Doordat er in dit complex huurders en kopers wonen, vinden we dit een ingewikkeld verhaal.