Reageer op: kozijnen individueel vervangen – echter onderdeel van splitsingsakte

#39484
Rene
Deelnemer

  Wat Rob zegt, noodzakelijk onderhoud was niet van toepassing, dus het is eigen/vrije keuze. Je hebt daar ook jaren ‘t voordeel in de vorm van comfort en betere isolatie voor terug gekregen.

  Even los van ‘t noodzakelijke, je kijk naar één aspect, d.w.z. de aanschaf. Maar vergeet dat het een multidimensionaal probleem is met veel meer aspecten. Afschrijving, profijt/genot, kwaliteit, etc. etc

  Je voorstel is feitelijk dat de VVE de nieuwprijs betaald voor een raam dat er al meerdere jaren in zit.
  En het raam wat er al tien jaar inzit is ook tien jaar eerder aan vervanging toe. Feitelijk is er dus ook kapitaal van de VVE wat nog in de levensduur van het oude kozijn zat weggegooid.

  De buurman die op de VVE gewacht heeft, heeft die gerieven niet gehad. Hoe wordt hij dan gecompenseerd in je voorstel? Want die was bijvoorbeeld duurder uit met verwarmen.

  En dan weet je nog niet eens WAT men heeft laten installeren. Zeg dat een appartement goedkope rommel heeft laten installeren. En de VVE gaat voor kwaliteit(ofwel duurder). Die krijgt A nu mogelijk meer terug dan dat hij betaald heeft. En omdat ‘t rommel is, is het eerder aan vervanging toe. Dus in de toekomst is hij eerder aan de beurt voor vervanging, wat noodzakelijk is, en dus weer voor de VVE zou zijn. En draait de VVE dus ook nog een keer op voor de kortere levensduur.

  Helaas is individuele vervanging een valkuil waar meer VVE’s (wij ook) invallen en zit je vroeg of laat mensen die vinden dat ze iets als zelf betaald hebben en niet zien dat ze ook zelf meer profijt hebben gehad.